• by:
  • March 27th, 2020
  • Category:

3rd Wave realiseert intern productieplatform voor Enhesa


Bedrijfssoftware-expert 3rd Wave realiseerde vorig jaar een nieuw productieplatform voor Enhesa. Dit platform moest Enhesa toelaten op een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier informatie, ‘intelligentie’ en inzichten te creëren voor internationale klanten rond EHS-regelgeving. We vragen aan Peter Schramme, CEO van Enhesa, hoe de samenwerking verlopen is.

Enhesa

3rd Wave realiseert intern productieplatform voor Enhesa

klantcase

27/03/2020

Bedrijfssoftware-expert 3rd Wave realiseerde vorig jaar een nieuw productieplatform voor Enhesa. Dit platform moest Enhesa toelaten op een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier informatie, ‘intelligentie’ en inzichten te creëren voor internationale klanten rond EHS-regelgeving. We vragen aan Peter Schramme, CEO van Enhesa, hoe de samenwerking verlopen is.
“Wanneer je als kmo een databaseproject hebt, is 3rd Wave zeker een goede leverancier. Zij bieden een code-generatie technologie die toelaat snel tot een werkend systeem te komen. De samenwerking verliep zeer vlot en ze zorgen vrij snel voor een robuuste oplossing, die bij de implementatie vrijwel rimpelloos geïnstalleerd werd."
Peter Schramme, CEO Enhesa .
Informatieleverancier gespecialiseerd in milieu, gezondheids- en veiligheidsregelgeving.

“Enhesa is een afkorting voor Environment, Health & Safety”, vertelt Peter Schramme, CEO van Enhesa. “Onze missie is bedrijven te helpen de regelgeving rond milieu, gezondheid en veiligheid te volgen in alle landen waar ze actief zijn. De EHS-regelgeving wordt alsmaar complexer en we reiken onze klanten alle vereiste kennis aan  om te kunnen voldoen aan de lokale wet- en regelgeving voor hun kantoren, showrooms, fabrieken, magazijnen, winkels, enzovoort.”

“Er werken 150 mensen wereldwijd voor Enhesa. Onze hoofdzetel bevindt zich in Brussel, we hebben een regionaal hoofdkantoor in Washington en kantoren in Toronto, Shanghai en Tokio. Wat wij doen, is op basis van de regelgeving informatie creëren en deze verrijken tot op het niveau van de ‘operationele vereisten’ (ttz. wat moet een globaal opererend bedrijf locaal doen om in regel te zijn). We gaan de info dus ook interpreteren en vertalen naar concrete verplichtingen die bedrijven moeten uitvoeren. Dat is belangrijk, omdat de gebruikers op de sites geen juristen zijn voor wie juridische teksten zeer moeilijk te lezen en interpreteren zijn. We zorgen ervoor dat mensen de wettelijke voorschriften, die op hun specifieke case van toepassing zijn, op regionaal vlak kennen en ook weten wat van hen verwacht wordt. We doen dat voor meer dan 300 jurisdicties op federaal niveau ofwel state niveau, in 30 talen en voor alle mogelijke industrieën. Van farma over automative naar manufacturing, big tech, retail, finance, enzovoort.”

Nieuw productieplatform voor Enhesa

“Heel onze werking – 150 medewerkers wereldwijd met 40 nationaliteiten – gebeurt op twee technologieplatformen”, vertelt Peter Schramme. “We hebben een authoring platform, een productieplatform waarop onze redactie gebeurt en we hebben een distribution platform om de informatie en inzichten te delen met onze klanten. 3rd Wave heeft het nieuwe authoring platform gemaakt op basis van onze functionele vereisten. Momenteel zijn ze het nog verder op punt aan het stellen.”

Hoe verliep de samenwerking? “De initiële briefing werd gedaan door mensen van Enhesa met een eerder beperkte technische achtergrond”, stelt Peter Schramme, “de database van het interne productieplatform is gestoeld op technologie van Oracle. Via automatische codegeneratie op basis van databaseschema’s was het de bedoeling een gebruikersinterface met Oracle Forms te maken. Dat idee hebben we echter gaandeweg bijgesteld vanuit Enhesa, omdat Oracle Forms eerder gedateerde technologie is en niet als gebruikersvriendelijk werd ervaren. Er was een nood aan een gebruikersplatform met hogere standaarden inzake gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie en productiviteit. We hebben daarom voor een web user interface op basis van Angular-technologie gekozen. 3rd Wave was hier zeer flexibel in. Door deze nieuwe wending moest er evenwel manueel geprogrammeerd worden op het niveau van de user interface (UI), want automatische generatie van een browser UI  was niet mogelijk. Dat betekende een vertraging en meerkost, maar ultiem is alles opgeleverd oktober / november vorig jaar.”

Ideale partner voor databaseprojecten

Verliep de overstap van het oude naar het nieuwe systeem vlot? “Het hele authoring platform is zonder enig noemenswaardig incident ‘live’ gegaan”, vertelt Peter Schramme, “voor ons was dat ook cruciaal, want het is ons productiesysteem waarop dagelijks 80 mensen uit 3 continenten werken. Nu, de oplossing van 3rd Wave was volledig productierijp, de migratie is zonder één hick-up gebeurd. Wel hier en daar een bug, maar niets dat het productieproces onderbroken heeft. So far so good en ondertussen draait ons bedrijf er toch al meerdere maanden op. De feedback van de gebruikers is ook zeer positief. 3rd Wave heeft met 7 man gewerkt op dit project gedurende 18 maanden. Nu zijn nog enkele consultants bezig met functionele uitbreidingen op basis van de feedback van onze gebruikers. Ook support en onderhoud verloopt via hen.”

Databaseprojecten voor kmo’s

Wat zijn de sterke punten van 3rd Wave volgens Peter Schramme? “Wanneer je als kmo een databaseproject hebt, is 3rd Wave zeker een goede leverancier. Zij bieden een code-generatie technologie die toelaat snel tot een werkend systeem te komen.  De samenwerking verliep zeer vlot en ze zorgen vrij snel voor een robuuste oplossing, die bij de implementatie vrijwel rimpelloos geïnstalleerd werd. Er is uiteraard altijd ‘stress’ in een project met ups en downs, maar ze zijn heel resultaatgedreven en zoeken naar realistische oplossingen. Ik ervaar hen als een klantgericht bedrijf met wie de samenwerking positief was en is.”

Contact

Lieven Van Nuffel
+32 471 62 34 46

Wil jij ook de doorlooptijd van je producten met 80% reduceren en je kosten met 25% verlagen?

3rd Wave consultants staan u bij in het introduceren en implementeren van QRM in de organisatie

Logo 3rd Wave
3rd Wave laat bedrijven efficiënter werken. Dit doen we door het transformeren en het wegwerken van hun probleemprocessen.

Contact


  • Hoogstraat 52, B9340 Lede (B)
  • lieven.vannuffel@3rdwave.be
  • +32 (0)471 62 34 46

Volg ons