• by:
  • March 26th, 2019
  • Category: qrm

De verbeterstrategen


Met zijn eigen software helpt 3rd Wave uw processen te verbeteren.

3rdwave - De verbeterstrategen

De verbeterstrategen

Met zijn eigen software waar de verbeterstrategie QRM is ingebed, helpt 3rd Wave uw processen te verbeteren

Artikel: 
In een concurrentiële markt maken bedrijven het verschil door sneller te leveren dan de concurrentie. Met zijn eigen software waar de verbeterstrategie QRM is ingebed, helpt 3rd Wave uw processen te verbeteren.
3rd Wave uit Lede begeleidt bedrijven bij het invoeren van Quick Response Manufacturing. QRM is een verbeterstrategie voor klantordergestuurde bedrijven. QRM heeft als doel zeer snel kwaliteit te leveren met een hoge betrouwbaarheid. Door te focussen op het wegwerken van wachttijden gaat de snelheid en leverbetrouwbaarheid omhoog en blijken in de praktijk de kosten omlaag te gaan.

Set QRM-tools

Voor de implementatie van QRM ontwikkelde 3rd Wave een volledige set van QRM-tools die een ondersteuning geven voor organisaties. QRM MCT toont op een grafische manier de processtroom van een product als doorlooptijd en maakt zichtbaar waar zich verbeteringsstappen situeren. QRM Real Time Planner verifieert onder meer of er voldoende capaciteit is voor een gevraagde opdracht en kan op een gefundeerde manier antwoorden geven op vragen van levertijden en capaciteit door de klant. QRM Polca tenslotte zorgt ervoor dat de orders op de meest efficiënte manier door de fabriek stromen. “Ook wanneer bedrijven nog niet beschikken over een ERP-systeem of als het bestaande systeem niet voldoet of verouderd is, kunnen wij volledige Supply Chain functionaliteiten leveren”, vertelt Antoon Van Nuffel (CEO).

Toeleverancier en afnemer

Terwijl QRM in Nederlandse bedrijven al langer succesvol wordt toegepast, ontdekken ook Belgische ondernemingen stilaan de vele voordelen van de verbeterstrategie. Naast het concurrentievoordeel zorgt QRM ook voor tevreden klanten en werknemers, en brengt het rust in de onderneming. Bovendien kijkt QRM verder dan de eigen fabrieksvloer: het ultieme doel van QRM is de hele keten – van bestellen tot levering – zo snel mogelijk af te handelen. Zo ontzorgt de toeleverancier zijn afnemers steeds verder.

QRM in de praktijk

Met zijn eigen organisatiestructuur staat 3rd Wave model voor bedrijven die zoeken naar kostenvermindering en efficiëntie. “Eigenlijk kan je ons omschrijven als een virtueel bedrijf. We doen een beroep op twaalf medewerkers die voornamelijk van thuis uit actief zijn. Meetings en overleg vinden plaats via skype. Zo sparen wij heel wat ruimte en tijd uit, een (hoofd)kantoor is in ons model niet van belang. Onze manier van werken past helemaal in de QRM-strategie. We zijn ervan overtuigd dat kmo’s uit diverse sectoren hun voordeel kunnen halen uit QRM,” besluit Lieven Van Nuffel (Business Development).

Contact

Lieven Van Nuffel
+32 471 62 34 46

Wil jij ook de doorlooptijd van je producten met 80% reduceren en je kosten met 25% verlagen?

3rd Wave consultants staan u bij in het introduceren en implementeren van QRM in de organisatie

Logo 3rd Wave
3rd Wave laat bedrijven efficiënter werken. Dit doen we door het transformeren en het wegwerken van hun probleemprocessen.

Contact


  • Hoogstraat 52, B9340 Lede (B)
  • lieven.vannuffel@3rdwave.be
  • +32 (0)471 62 34 46

Volg ons