• by:
  • May 10th, 2019
  • Category: qrm

QRM University


Kortere productietijden dankzij opleidingen over Quick Response Manufacturing

QRM University

QRM University

Kortere productietijden dankzij opleidingen over Quick Response Manufacturing

10/05/2019

Heel wat productiebedrijven maken artikelen en onderdelen op maat, in kleine oplages. In die markt van high mix/low volume is kwaliteit niet langer het (enige) onderscheid. Door je klanten sneller te bedienen, neem je letterlijk voorsprong op je concurrenten. Sneller produceren en je doorlooptijden verkorten, doe je niet door je mensen en machines harder te laten werken. Het gaat er in de eerste plaats om de productieflow in je bedrijf anders te organiseren.

Quick Response Manufacturing

Professor Rajan Suri ontwikkelde daartoe de theorie van Quick Response Manufacturing. QRM is een procesverbeteringsmethode die specifiek gericht is op de high mix/low volume-markt. Suri zocht een oplossing om het maakproces in maatwerkbedrijven te optimaliseren, vanaf de order die binnenkomt tot het afgewerkte product dat buitengaat. Een van de speerpunten van QRM is in kaart brengen waar en wanneer een product onnodig ligt te wachten op een volgende handeling in het productieproces, om die wachttijd vervolgens te verkorten. Met QRM zijn wezenlijke verbeteringen mogelijk: de doorlooptijd kan makkelijk 50% korter worden.

Trainings over QRM

In een vorig artikel haalden we al aan dat heel je organisatie ‘mee’ moet zijn met QRM om er successen mee te boeken. Een essentieel hulpmiddel daarbij zijn de opleidingen van QRM University, een opleidingscentrum dat trainingen rond QRM organiseert. QRM University maakt je bedrijf wegwijs in de theorie en praktijk van QRM dankzij in-house trainingen of consultancy op maat.

Softwaretools

De QRM University werd opgericht door 3rd Wave, maar het is niet noodzakelijk om hun software te gebruiken om de vormingen te volgen. De software vergemakkelijkt de implementatie van QRM, maar je kunt je doorlooptijden ook verkorten zonder software. Omgekeerd zullen de opleidingen er wel voor zorgen dat je mensen beter werken met de softwaretools en dat hun gebruikservaring verbetert. Het is daarbij niet de bedoeling dat je mensen afgestemd worden op de software: 3rd Wave maakt net maatwerksoftware die aangepast is aan jouw bedrijf.

Maak kennis met Quick Response Manufacturing op de QRM Awareness Day

3rd Wave, Moore Stephens en KU Leuven organiseren op maandag 27 mei 2019 een kennismakingsdag rond QRM. Tijdens die dag ontdek je wat QRM voor jou en je bedrijf kan betekenen. Na een introductie in QRM spelen de deelnemers het QRM-game, zodat ze de voordelen van de implementatie van QRM aan den lijve ondervinden. Tot slot volgt een uiteenzetting over hoe je QRM in je bedrijf kunt ondersteunen met de juiste software.

Maak het onderscheid dankzij kortere productie- en doorlooptijden in je bedrijf. Wil je weten hoe je dat realiseert? QRM University van 3rd Wave maakt je wegwijs in de theorie en praktijk van QRM.
Nodig je expert vandaag nog uit!

Contact

Lieven Van Nuffel
+32 471 62 34 46

Wil jij ook de doorlooptijd van je producten met 80% reduceren en je kosten met 25% verlagen?

3rd Wave consultants staan u bij in het introduceren en implementeren van QRM in de organisatie
Logo 3rd Wave
3rd Wave laat bedrijven efficiënter werken. Dit doen we door het transformeren en het wegwerken van hun probleemprocessen.

Contact


  • Hoogstraat 52, B9340 Lede (B)
  • lieven.vannuffel@3rdwave.be
  • +32 (0)471 62 34 46