• by:
  • March 15th, 2019
  • Category: qrm

Quick Responsive Manufacturing


Waarom laten traditionele ERP-systemen je klanten wachten?

3rdWave

Quick Responsive Manufacturing

Waarom laten traditionele ERP-systemen je klanten wachten?

Artikel: Lieven Van Nuffel
In onze productiebedrijvenmarkt zit nog weinig massaproductie. Het merendeel van de Belgische maakbedrijven is actief in de sector van high mix, low volume. Maatwerk als standaard, dus. Neem nu ramen en deuren. Elk formaat is uniek. Bovendien heb je ook nog tal van kleuren, materiaalsoorten en afwerkingsmogelijkheden. Maatwerk is mooi, maar heeft één groot nadeel: je klant moet wachten. Lang wachten. En dat is niet simpel in een Bol.com-tijdperk waarin iedereen alles onmiddellijk wilt.
De oorzaak van die lange wachttijden voor maatwerk is niet altijd te wijten aan de productiecapaciteit. De meeste ERP-systemen stammen nog uit de jaren tachtig. Toen was er wél nog massaproductie in België. Het doel van de software was zowel medewerkers als machines zoveel mogelijk laten produceren in zo kort mogelijke tijd. De kunst zit ‘m echter niet in het optimaliseren van de werktijd, maar in het efficiënter maken van de wachttijd.
Maar … een traditioneel ERP-systeem houdt niet bij wanneer een machine ‘wacht’.

Quick Responsive Manufacturing

De oplossing? Die zogenoemde wachttijden zichtbaar maken om ze vervolgens drastisch in te korten. In een tijd waar burn-outs té vaak voorkomen, heeft het immers geen zin om je medewerkers nog meer te belasten. Het is de kunst om je werknemers nauwer te betrekken en meer rust op de werkvloer te creëren. Dat kan via de Quick Responsive Manufacturingtechniek. Hiermee garandeer je dezelfde kwaliteit, maar schakel je véél sneller. Via onze software verkort je de doorlooptijd. De resultaten? Je kunt meer produceren binnen dezelfde tijd, je kosten dalen, je kunt sneller factureren en je ontvangt je geld vlugger.

Korte doorlooptijdens

Moderne software werkt bottlenecks weg en laat bedrijven efficiënter werken. Uiteraard vergt het verandering. En daar moet je als bedrijfsleider in eerste instantie open voor staan. De investering? Die is bij het overgrote merendeel van onze projecten binnen het jaar terugverdiend. Logisch: dankzij QRM krijg je concurrentievoordeel. Want je werkt 20 tot 30% sneller met dezelfde mensen en middelen. Verschillende projecten tonen zelfs doorlooptijdverkortingen van 50% aan. Als je een deel van die winst uitkeert aan je medewerkers via bonussen, krijg je een échte win-winsituatie: tevreden klanten én gemotiveerde medewerkers.

Contact

Lieven Van Nuffel
+32 471 62 34 46

Wil jij ook de doorlooptijd van je producten met 80% reduceren en je kosten met 25% verlagen?

3rd Wave consultants staan u bij in het introduceren en implementeren van QRM in de organisatie

Logo 3rd Wave
3rd Wave laat bedrijven efficiënter werken. Dit doen we door het transformeren en het wegwerken van hun probleemprocessen.

Contact


  • Hoogstraat 52, B9340 Lede (B)
  • lieven.vannuffel@3rdwave.be
  • +32 (0)471 62 34 46

Volg ons